Výprava na Janštejn – PLŠÍCI

9. – 11. 6. 2023

Kdy, kde, v kolik?

Sraz v pátek9. 6. v 16:30 na městském vlakovém nádraží v Jihlavě.Návrat v neděli11. 6. v 17:20 na městské vlakové nádraží Jihlavě.

Co budeme dělat?

Čeká nás pokračování naší jaro-letní tour po srubech na Vysočině. Tentokrát se ubytujeme nedaleko zříceniny hradu Janštejn u Batelova. Čeká nás prozkoumávání okolí, vaření a dělání dřeva. Nezanevřeli jsme ani na hraní spousty her. Při zpáteční cestě si také konečně vyzkoušíme jaké to je, cestovat s batohem na zádech. Vypravíme se totiž pěšky do vsi Švábov, odkud dojedeme vlakem zpět do Jihlavy. Důrazně proto doporučujeme, aby měly děti vše sbaleno v jednom pohodlném batohu!

Co s sebou a na sebe?

Spacák, karimatka, náhradní oblečení a čisté prádlo, oddílové triko, zelenou košili, oblečení na spaní, hygič (malý ručník, pasta, kartáček), baterku (ideálně čelovku), pevnou obuv, pláštěnku, pokrývku hlavy, KPZ, minima, zápisník a psací potřeby. Na pátek svačinu = večeři a pití (lahev alespoň 0,8l). Ze společných zásob vaříme od sobotní snídaně. Končíme nedělní sváčou na cestu.

Vše zabalte do jednoho velkého pohodlného batohu, nic nebalte do tašek do ruky apod. Nezapomeňte nechat kousek volného místa na společné zásoby. Spíme ve vytápěné budově, všechno mokré celkem snadno usušíme. Pro zájemce bude za příznivého počasí možnost spát pod širákem. Mobily a podobnou techniku nechte doma! V případě nutnosti je možno volat vedoucím.

Cena?

400 Kč (doneste na schůzku s přihláškou, nebo až na místo srazu) Přihlašujte do středy 7. 6. (osobně, mejlem, smskou). Potřebujeme včas znát počty kvůli nákupu zásob. Díky!

PŘIHLÁŠKA